+ 39 011 9842819 + 39 333 7677993    |     info@lebetulle.org
logo home promo    inf fni  lguni

Ons Verhaal begon in 1969

in het midden van 69', een groep vrienden uit Turijn, die er genoeg van hadden om het naturisme in het buitenland te beoefenen, bedachten dat naturisme ook mogelijk moest zijn op een strook land aan de voet van de valleien van Lanzo en vanaf die dag begon ons avontuur.

Een braakliggend terrein om te toveren in een leefbare omgeving in harmonie met de natuur was een epische onderneming ... en dankzij hen, de pioniers van een beweging voor naturisten, de dageraad op Italiaanse bodem, werd Le Betulle (de Berken) een klein paradijs op aarde, de spil van het eerste naturisten centrum erkend in Italië door INF-FNI (Internationale naturisten Federatie).

Dankzij het werk van de leden gedurende de tijd, is Le Betulle uitgegroeid tot een Europees modern en harmonieus naturisten centrum, geïntegreerd in het landschap van Val Ceronda, grenzend aan het natuurpark: van “La Mandria”.

In de afgelopen jaren, was Le Betulle het toneel voor verschillende evenementen:
Naturisten International, drie keer de organisatie van het toernooi Internationale Naturisten Petanque INF (1981 - 1999 - 2008). Gastplaats voor de vergadering van jonge Naturisten in 2004 in 2009 en 2014. In 2000 en 2013 verschafte zij de gastvrijheid voor de Europese vergadering Interfederaal naturisme. Zij heeft ook actief bijgedragen aan de organisatie van de door FENAIT gedisputeerde Naturisten zwemwedstrijden INF in Turijn in 1981 en 2004.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die naar uw computer gedownload worden elke keer dat u een website bezoekt. Wanneer u opnieuw terugkeert naar de website, of een andere website bezoekt, wordt er steeds gevraagd om deze cookies te accepteren op uw computer of mobile apparaat.