Wat is Naturisme

"Naturisme is een levenswijze in harmonie met de natuur, gekenmerkt door het praktiseren van gemeenschappelijke naaktheid, met de bedoeling respect voor jezelf, respect voor anderen en voor het milieu te stimuleren."

Naturisme is het zijn zonder kleren, dus naakt in een gemeenschappelijke omgeving.
Hoewel dit de meest voor de hand liggende definitie kan zijn, is het een onderdeel van een veel bredere context. Naturisme zorgt voor gezondheid van lichaam en geest.

Naturisme bevordert ook een optimale gezondheid door middel van volledig contact van het lichaam met de natuurlijke elementen; .... zon, wind, lucht, water.
Het wordt geassocieerd met een verlicht, holistische benadering van voeding, lichamelijke activiteit, mentaal functioneren, en sociale interactie.

Naturisme is gebaseerd op familie deelname.
Kinderen in naturisten families leren om het lichaam te waarderen als onderdeel van hun natuurlijke omgeving.
Ze groeien op met een gezond begrip en acceptatie van de fysieke aard van beide geslachten in alle leeftijden, zonder angst of schaamte voor hun eigen lichaam of dat van anderen.
Je naakt vertonen heft de vrees en barrière op, die de communicatie tussen mensen en de waardering voor het milieu kunnen hinderen.
Het leidt tot een gezonder en meer menselijk leven; rijker en eenvoudiger, verlicht door vreugde en vrijheid.
En last but not least, het belang van de zorg voor het milieu te leren kennen.
Naturisme is altijd in verband gebracht met het respect voor het milieu.

Il Naturismo é un movimento sano Il Naturismo é un movimento sano Il Naturismo é un movimento sano Il Naturismo é un movimento sano

Naturism in Italy

fenait logoDe Italiaanse naturisten Federatie (FENAIT), vertegenwoordigt de naturisten beweging in Italië
Fenait is een no profit organisatie die deel uitmaakt van het INF / FNI (Internationale Naturisten Federatie / Federatione Naturiste Internationale).

Le Betulle en de Italiaanse naturisten beweging
Het naturistencentrum Le Betulle heeft altijd een leidinggevende rol gespeeld in de activiteiten voor het bevorderen van het naturisme in Italië.

Actieve deelname aan de FENAIT
Het gastvrije zomer hoofdkwartier van UNIONE NATURISTI ITALIANI, de belangrijkste naturisten Vereniging in Italië.

  • Ondersteuning bij de uitvoering van INFO Naturista Magazine, het officiële tijdschrift van het Italiaans naturisme.
  • Biedt gastvrijheid aan culturele en sportieve evenementen, internationaal georganiseerd door INF -FENAIT

 

Cookies zijn kleine tekstbestanden die naar uw computer gedownload worden elke keer dat u een website bezoekt. Wanneer u opnieuw terugkeert naar de website, of een andere website bezoekt, wordt er steeds gevraagd om deze cookies te accepteren op uw computer of mobile apparaat.