+ 39 011 9842819 + 39 333 7677993    |     info@lebetulle.org
logo home promo    inf fni  lguni

Slow food en wijn

Chocolade en Giandujapasta, Martini en het ritueel van een aperitief, goede w en e delicate Italiaanse keuken: In de Piemonte eten is plezier en cultuur op hetzelfde moment.
Turijn is het hart van de gastronomie in de Piemonte.
Chocolade - de favoriete spijs van het huis van Savoye sinds de 17e eeuw en nu door tal van ambachtelijke ateliers op het hoogste niveau van voortreffelijkheid gebracht, - is gewoon de meest geliefde uitgevonden lekkernij van Turijn.
Nog een geweldig recept van vakbekwame smaakinfusie, is bitter: Vermouth is een witte muskaatwijn gemengd met dertien kruiden en specerijen die Antonio Benedetto Carpano als eerste bereidde in Piazza Castello in 1786.
Het beroemdste drankje van de wereld en voor 100% uit Turijn is de vertolker van een ritueel het aperitief!
Het is populair in de meest moderne plaatsen, evenals in aloude café’s.
Men vindt ’s werelds rijkste keuken terug op de tafel oa: soepstengels, agnolotti gevulde pasta, de bagna caoda, gekookte vleeswaren, kaas, de zeer kostbare truffel: delicatessen die worden vergezeld door grote rode wijnen uit de regio Piemonte, zoals Barolo, Barbaresco, Nebbiolo, Dolcetto en Barbera.
Recent is ook de oprichting van Eataly, de eerste mega-store op gebied van smaak.
Eataly is ondergebracht in de oude Carpano Vermouth fabriek, naast het Lingotto. Eataly is een fantastisch winkel- en eetcentrum waar je de beste producten van het land kunt kopen en proeven. De winkel is opgezet volgens de principes van de Slow Food beweging: gezond en eerlijk eten, locale producten van de beste kwaliteit.
In Turijn is eten niet alleen en kwestie van smaak en proeven, maar in de eerste plaats een kwestie van cultuur.

Wijnen en wijngaarden.
Heuvelachtig strekt het land zich uit zover het oog kan zien, waarop oude dorpjes en kastelen zijn neergestreken, een opeenvolging van zachte hellingen beplant met rijen wijnstokken waardoor geometrische vormen ontstaan.
Dit prachtige landschap van de Langhe, Roero en Monferrato, staat nu op de lijst van Unesco Wereld Erfgoed.
De stroken land die zich in dynamische patronen ontplooien, gevormd door de wisseling van de seizoenen, geven de uitstekende kwaliteit in het Piemonte landschap weer alsmede zijn diepe en levende cultuur van de wijn.
Deze gebieden brengen wijnen voort van internationale kwaliteit en uitmuntendheid - zoals Barolo, Barbaresco, Asti Spumante en Barbera d’ Asti - geproduceerd dankzij een rijke geschiedenis aan wetenschap en technieken, gebaseerd op de diepgaande kennis van de wijnstokken hier geteeld door de eeuwen heen. (Nebbiolo, Moscato Bianco, Barbera).

De thuisbasis van enkele van de beste culinaire eigenschappen in Italië, is de kleine, bescheiden Piemontese stad Bra, waar de Slow Food beweging, sinds 1986 haar oorsprong heeft. Hier begon de eerste beginselverklaringen aan een wereldwijde kruistocht tegen fast food. Het verzet werkte en Bra ontving gelukkig zijn succes.
Er rijden geen auto’s en er zijn geen supermarkten in het historisch centrum van deze verfrissende, ontspannen stad. Hier vindt men kleine, door familie beheerde winkels bevatten inclusief biologische worstjes, handgemaakte bonbons en verse streekproducten van de boerderij.

Il GIANDUIOTTO Bicerin Bicerin Bicerin Bicerin Bicerin Bicerin Bicerin

Cookies zijn kleine tekstbestanden die naar uw computer gedownload worden elke keer dat u een website bezoekt. Wanneer u opnieuw terugkeert naar de website, of een andere website bezoekt, wordt er steeds gevraagd om deze cookies te accepteren op uw computer of mobile apparaat.