+ 39 011 9842819 + 39 333 7677993    |     info@lebetulle.org
logo home promo    inf fni  lguni
  • 1
  • 2

Wandel en paden

La Cassa is gelegen aan de voet van de Alpen. In de oude dorpskern vindt men nog een grote bakoven uit de 17de eeuw. Vroeger was La Cassa een belangrijke plaats voor de jacht, vandaar ook de naam.
Vanuit het dorp kan men verschillende wandelingen en fietstochten maken. Vooral in het voorjaar en de zomer.

RIVERVALCERONDA LACASSABASSO CERONDAFALLS LACASSABASSOTRAILS LACASSABASSOTRAILS MUSINE madonnaneve LAMANDRIAPARKHet hoger gelegen La Cassa.
Andere meer uitdagende paden ontvouwen zich boven de bergachtige Valceronda, zoals het pad "Costa Bella". Een bospad dat direct vanuit het dorp naar de top van Monte Bernard voert.
Vanaf deze top heeft men een prachtig uitzicht over de twee valleien: la Cassa aan de ene kant en aan de andere kant Givoletto.
Een andere mooie route is het pad dat leidt naar de Madonna van de sneeuw (Madonna della Neve). Ongeveer een uur lopen wanneer men begint bij het Santuario of Givoletto. Wanneer je het pad volgt vanuit La Cassa duurt het ongeveer twee uur.
Vanwege de weinige begroeiing heeft men een wijds uitzicht over het gebied, daardoor wordt de wandeling een moment van ware ontspanning.
Weg van de gedempte geluiden van beneden, hoog boven de wereld, kan men zich verliezen in eigen gedachten.

Monte Musinè.
Ongeveer 10 minuten rijden van La Cassa bereikt men het begin van het oude plaatsje Caselette. Hier kan men de auto parkeren en beginnen aan de beklimming van de magische Monte Musinè.
Deze minstens twee uur durende tocht is nogal veeleisend, want gemakkelijk is het pad niet, maar wel zeer de moeite waard.
Boven op de top van de Monte Musinè staat een 15 meter hoog kruis op een betonnen sokkel. Het kruis dateert uit 1901.
Deze  top schijnt een antenne te zijn waar 7 elektrodynamische lijnen elkaar kruisen.
Duizenden jaren terug was de Monte Musinè een vulkaan. Hier zijn archeologische overblijfselen gevonden uit het Bronzen Tijdperk (1700 BC).
Monte Musinè wordt omringd door legende en mysterie en is altijd beschouwd, als een esoterische plaats.
Vanaf de top heeft men een prachtig uitzicht: aan de ene kant Turijn met zijn heuvel, aan de andere kant geniet men van de beneden gelegen Susa Vallei, de meren van Avigliana en de Sacra di San Michele.

Paardrijden in La Cassa
De vereniging ‘San Giovanni’, gelegen in het gebied Pralungo en grenzend aan het park ‘La Mandria’, organiseert voor ruiters van elk niveau ‘paardrijden’ , zowel individueel als voor grote groepen en van verschillende tijdsduur

Cookies zijn kleine tekstbestanden die naar uw computer gedownload worden elke keer dat u een website bezoekt. Wanneer u opnieuw terugkeert naar de website, of een andere website bezoekt, wordt er steeds gevraagd om deze cookies te accepteren op uw computer of mobile apparaat.